Siivuta lantut, keitä pehmeäksi

suola/sokeri vähässä vedessä

valuta ja jäähdytä vähän

500 g siankylkeä, leikkele pieneksi paloiksi,

levitä paperille ja ripottele suolaa maun mukaan

Valmis paikallisen leipomon sihtitaikina

pyörittele ohrajauhoissa

ota ylipuolet ja kauli vuoan pohjalle

ja reunoille, lado sikaa ja lanttua vuorotellen

käännä reunat ylöspäin ja kauli loput

taikina ja nosta kanneksi.

Vetele haarukalla reunat kiinni,

pistele kanteen haarukalla

muutama höyryreikä,

laita vuoka uuniin noin vajaan 300 asteeseen

pidä puolituntia ja kun kansi on ruskea,

niin laske lämpö 150 ast,

paista kukkoa yhteensä 2h

jos kukko ruskistuu liikaa

laita tinapaperi päälle.

ota uunista, laita tinapaperi päälle

ja vaikkapa tyyny, anna kukon hautua jonkin aikaa

lämpimänä kukko on mitä maukkainta ruokaa voin ja maidon kanssa..

 

UUNIIN MENEVÄ LANTTUKUKKO

VALMIS KUKKO

OSAKSI SYÖTYKUKKO