Siivuta lantut, keitä pehmeäksi
suola/sokeri vähässä vedessä
valuta ja jäähdytä vähän
500 g siankylkeä, leikkele pieneksi paloiksi,
levitä paperille ja ripottele suolaa maun mukaan
Valmis paikallisen leipomon sihtitaikina
pyörittele ohrajauhoissa
ota ylipuolet ja kauli vuoan pohjalle
ja reunoille, lado sikaa ja lanttua vuorotellen
käännä reunat ylöspäin ja kauli loput
taikina ja nosta kanneksi.
Vetele haarukalla reunat kiinni,
pistele kanteen haarukalla
muutama höyryreikä,
laita vuoka uuniin noin vajaan 300 asteeseen
pidä puolituntia ja kun kansi on ruskea,
niin laske lämpö 150 ast,
paista kukkoa yhteensä 2h
jos kukko ruskistuu liikaa
laita tinapaperi päälle.
ota uunista, laita tinapaperi päälle
ja vaikkapa tyyny, anna kukon hautua jonkin aikaa
lämpimänä kukko on mitä maukkainta ruokaa voin ja maidon kanssa..
UUNIIN MENEVÄ LANTTUKUKKO
VALMIS KUKKO
OSAKSI SYÖTYKUKKO
Kommentit