150 g pehmeää voita

1 ½ dl sokeria

½ tl suolaa

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl kardemummaa

1 dl maitoa

2 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

2 dl puolukoita

½ dl fariinisokeria

½ dl kaurahiutaleita

Sekoita kaikki ainekset kerralla sekaisin leivinjauhetta lukuunottamatta. Sekoita leivinjauhe pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää viimeisenä joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan (noin 20 cm halkaisija). Ripottele pinnalle puolukat, fariinisokeri ja kaurahiutaleet.

Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. (Meidän uuni kyllä vaati lähes 50 minuuttia, että kakku kypsyi, mutta alkuperäisen ohjeen mukaan 40 riittää). Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kera!

Oli tosi hyvää, ohjeen löysin vaniljataivas  blokista