10-12 annosta
TÄYTE:
4 dl puolukoita
2 omenaa
1 dl hillo- tai talous-sokeria
½ tl kanelia
TAIKINA:
200 g voita tai margariinia
2 dl kidesokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3½ dl sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
MURUSEOS:
50 g voita tai margariinia
1 dl kidesokeria
2 dl kauranryyniä
1. kuori omenat pilkopieniksipaloiksi
2. Sekoita täytteen aineet.
3. vatkaa rasva, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
4. Sekiota jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan.
5. kaada taikina piirasvuokaan ja levitä täyte päälle.
6. sekoittele muruseos.
7. Ripottele muruseos täytteen päälle.
8. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia
9. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit